Archive for the "Nincs kategorizálva" category

2016 évi tevékenysége az alapítványunknak

Alapítványunk Eger többségében romák lakta szegregált településrészén Ifjúsági Klubot működtetett, az ott élő asszonyoknak készségfejlesztő programot tartott Csak csajok néven, és az integrációt támogató programokat valósított meg.
– Ifjúsági Klub – heti rendszerességgel ön-, és társismereti foglalkozások, iskolai teljesítését segítő foglalkozások, pályaorientáció. Elért fiatalok száma 20 fő.
– Csak csajok – két heti rendszerességgel, családi szerepek, én-hatékonyság. A programmal elért asszonyok száma 9 fő, a programba bevon önkéntesek száma 2 fő.
– Programok – nyári napközi gyerekeknek (40 fő), hagyományőrző roma nap (9 fő önkéntes a helyi közösségből, és a programmal elértek száma 40 fő). Mikulás a szalában (9 fő önkéntes a helyi közösségből, 5 fő önkéntes. A programmal elért gyerekek száma 170 fő) Családi fotózás (a programmal elért családok száma 10)
– Az alapítvány támogatta a roma közösség 4 tehetséges fiataljának tehetségkutató versenyen való részvételét, illetve egy család leégett háza bútorainak pótlását.
– Média megjelenés- 1 db interjú a helyi tévében és 1 újságcikk a helyi Egri Magazinban.
– Konferencia részvétel – a Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából a CIC által szervezett konferencián mutattuk be programjainkat és ezek társadalmi célját.

Farsangra készülnek a Csak csajok

Még csak január közepe van, de a Csak csajok már a farsangra készülnek. Sok-sok ötlet gyűlt össze, hogy hogyan és kinek szervezzük meg a farsangot, hogyan tudnánk minél több olyan ötletet megvalósítani, amivel meg tudjuk mutatni, hogy a Csajok mi mindenben jók, ügyesek. Végül amellett döntöttünk, hogy ruhákkal, énekkel és tánccal idézzük fel a roma hagyományokat, és azt is bemutatjuk, hogyan tudnak ezek tovább élni modern világunkban. A farsangra február 15-én kerül sor. Beszámolunk róla képekben, de mindenkit szeretettel várunk személyesen is a Közösségi Házban!006 011