Archive for the "Nyilvánosság" category

Az alapítvány 2018-as tevékenysége

Az alapítvány Eger szegregált városrészében folytatta a programjait. A fiataloknak az Ifjúsági klub működött, a célja továbbra is a szociális-, és iskolai sikerességet támogató kompetenciák fejlesztése. Az asszonyoknak szóló programunk a Csak csajok, amelynek a célja a női szerepek tisztázása, illetve az ezekhez kapcsolódó kompetenciák tudatosítása, megerősítése.

A szala városrészben programot szerveztünk a húsét és a gyermeknap köré. Ezekben a programokban együttműködő partnerünk volt a helyi civil szervezet a Szalai Környezet és Ifjúság védő egyesület.

Pályaorientációs foglalkozást szerveztünk és valósítottunk meg az egri Pásztorvölgyi Gimnáziumban. 28 diákot értünk el a programmal.

Részt vettünk az EKMK Nemzeti Tehetség Programjának keretében szervezett művészeti táborában ahol, a önismereti játékokkal színesítettük a tábor programját.

Az alapítvány tagjai által fejlesztett pályaismereti játékos módszertani eszközt neveztük az Euroguidance díjra, ahol elismerésben részesítették a pályamunkánkat.

Az alapítvány 2017-es tevékenysége

Egerben a szala városrész hátrányos helyzetű, roma lakosságának körében a fiatalok számára Ifjúsági Klubot működtettünk heti rendszerességgel, melynek célja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltése illetve a szociális és iskolai kompetenciáik javítása, fejlesztése.

A felnőtt nők számára a Csak csajok programot valósítottuk meg szintén heti rendszerességgel, amelynek célja a roma nők kompetenciáinak, önbecsülésüknek, identitásuknak az erősítése, fejlesztése, illetve a női szerepek és ezekhez kapcsolódó értékek tisztázása.

A szala városrész lakosaival együttműködve 2017-ben szerveztük és részt vettünk a szalában a gyermeknapon, megünnepeltük a húsvétot, nőnapot és a Gyermekjóléti és Családsegítő központtal együttműködve mikulás ünnepséget szerveztünk, ahol 250 csomag került kiosztásra.

Az alapítvány pályaorientációs, önismereti és családi működést támogató módszertani játékokat fejlesztett, amelynek tesztelése a célcsoport körében a programokon történt meg.

 

Közhasznú tevékenység főbb eredményei:

  • Klubok, (Ifjúsági klub, Csak csajok). Programba bevont személyek száma 25 fő.
  • A húsvéti, nőnapi és gyermeknapi programokon 50 fő vett részt
  • 250 gyermek kapott mikuláscsomagot.
  • A programokban összesen 4 szakember, 15 önkéntes vett részt.
2015. évi tevékenysége az alapítványunknak

Az alapítványunk 2015-ben a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0006 „Lendületben a megye – Komplex emberi erőforrás fejlesztési program a dinamikus Heves megyéért” című programban tanácsadói feladatokat valósított meg. A projekt 1 800 000 ft-ból valósult meg.

A „Lendületben a megye – Komplex emberi erőforrás fejlesztési program a dinamikus Heves megyéért” program keretében 120 alkalommal tartottunk csoportos foglalkozás keretében képzést. 60 alkalom a viselkedési-függőséggel, 60 alkalom a drogfüggőséggel foglalkoztak a képzések. A projekt során 24 Heves megyei szociális és oktatási intézmény 360 fő szakemberének tartottunk képzést a függőségekről.

Az alapítványunk 2015 évben az egri szala városrész szociáliscélú város-rehabilitációjának projektjében (ÉMOP-3.1.1-12-2013-0007) megkezdett tevékenységeket folytatta. Idén a pályázati megvalósítási időn túl, pályázati forrás nélkül.

A szala városrész hátrányos helyzetű, roma lakosságának körében a fiatalok számára Ifjúsági Klubot működtettünk heti rendszerességgel, melynek célja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltése illetve a szociális és iskolai kompetenciáik javítása, fejlesztése. A felnőtt nők számára a Csak csajok programot valósítottuk meg kétheti rendszerességgel, amelynek célja a roma nők kompetenciáinak, önbecsülésüknek, identitásuknak az erősítése, fejlesztése, illetve a női szerepek és ezekhez kapcsolódó értékek tisztázása.

A szala városrész lakosaival együttműködve 2015-ben egyhetes nyári napközit tartottunk a gyerekeknek, szerveztük és részt vettünk a „szala takarításon”, 3 napos kortárssegítő tréninget tartottunk, mikulásünnepséget szerveztünk a szala városrészben élő hátrányos helyzetű gyermekeknek.