Segítség! Kamaszt nevelek. Szülői készségfejlesztő program

A programunk célja az volt, hogy segítse a szülőket, hogy megtalálják, az un. „elég jó szülői” magatartást, tiszteljék egymást, mint nőt és férfit, erősítve ezzel egymás iránti elköteleződést, tisztázzák a családi szerepeket, megerősítsék a családi egységet, ezáltal egy biztonságot adó egységet alkossanak, amely képes hiteles mintát nyújtani a felnövekvő gyermekek számára.

Dr. Ludányi Ágnes és Dr. Szerdahelyi Ferenc előadássorozata után izgalmas beszélgetésekre hívtuk minden érdeklődőt. A beszélgetések egy-egy témát öleltek fel és szakemberek vezetésével zajlottak.

http://ertedagria.hu/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gifA beszélgetések a fiatalok kedvelt szabadidős színterén az  IFIPont-ban zajlottak. (Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda a Kis Dobó térről nyíló udvarban)

A beszélgetések az alábbi témákban lettek megtartva:

  • Jogok (!) és kötelességek (?) kamaszkorban.
  • Legális, vagy illegális? Szerhasználat kamaszkorban.
  • Egyedül nevelem a gyermekem.
  • Rossz a gyerekem, vagy csak kamasz?
  • Nem tanul a gyermekem! Mi kell az érvényesüléshez?
  • Barátok. Kivel barátkozik…?

A felnövekvő gyermekek személyiségfejlődésének és viselkedésének egyik legmeghatározóbb alakítója a család. A család egészséges működése nemcsak a családtagok lelki működésétől függ, hanem a családot övező társadalmi környezettől is. Egy család működését akkor tekinthetjük egészségesnek, ha az értékrendje világos, és valamennyi családtag fejlődését elősegíti azáltal, hogy az életben adódó természetes és váratlan változásokra képes úgy reagálni, hogy a rendszer stabil marad.

http://ertedagria.hu/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif


Elnézést, ehhez a bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.