portfólió

2015. Egyszerre fókuszban a szakemberek és a klienseik

Az alapítványunk szakembereinek „civil” professziója a felnőttképzés, fontosnak is tartjuk, hogy hasznos információkat, szemléletet adjunk át, hogy a legfontosabbak, a kliensek, a legjobb szolgáltatást kaphassák.

Az alapítványunk 2015-ben a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0006 „Lendületben a megye – Komplex emberi erőforrás fejlesztési program a dinamikus Heves megyéért” című programban tanácsadói feladatokat valósított meg. A projekt 1 800 000 ft-ból valósult meg.

A „Lendületben a megye – Komplex emberi erőforrás fejlesztési program a dinamikus Heves megyéért” program keretében 120 alkalommal tartottunk csoportos foglalkozás keretében képzést. 60 alkalom a viselkedési-függőséggel, 60 alkalom a drogfüggőséggel foglalkoztak a képzések. A projekt során 24 Heves megyei szociális és oktatási intézmény 360 fő szakemberének tartottunk képzést a függőségekről.

Az alapítványunk 2015 évben az egri szala városrész szociáliscélú város-rehabilitációjának projektjében (ÉMOP-3.1.1-12-2013-0007) megkezdett tevékenységeket folytatta. Idén a pályázati megvalósítási időn túl, pályázati forrás nélkül.

A szala városrész hátrányos helyzetű, roma lakosságának körében a fiatalok számára Ifjúsági Klubot működtettünk heti rendszerességgel, melynek célja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltése illetve a szociális és iskolai kompetenciáik javítása, fejlesztése. A felnőtt nők számára a Csak csajok programot valósítottuk meg kétheti rendszerességgel, amelynek célja a roma nők kompetenciáinak, önbecsülésüknek, identitásuknak az erősítése, fejlesztése, illetve a női szerepek és ezekhez kapcsolódó értékek tisztázása.

A szala városrész lakosaival együttműködve 2015-ben egyhetes nyári napközit tartottunk a gyerekeknek, szerveztük és részt vettünk a „szala takarításon”, 3 napos kortárssegítő tréninget tartottunk, mikulásünnepséget szerveztünk a szala városrészben élő hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Similar Posts