portfólió

2008. Fókuszban a drogprevenció

Az alapítványunk fontos célkitűzése a fiatalok, hátrányos helyzetűek sikeres életútjának támogatása. Ennek egyik eleme lehet, ha olyan célokat tűznek ki maguk elé, amelyek reálisan megvalósíthatóak, és van támogató közösségük, amelynek érvényes tagjai, és amelyek segítik a céljaik megvalósítását.

2008-ban jogosult lett az alapítvány az 1%-os támogatásokra. A helyi közösség bizalmának köszönhetően 133 000 forintot kapott alapítványunk. az összegből olyan programok megvalósítását vállaltuk, amelyek erősítik a fiatalok közösségeit és a személyes én-erősítést is támogatják. Mind ezt azzal a céllal, hogy megelőzhető legyen a szerhasználat a körükben. A programjaink:

–          Nyári napközi, amelynek  célcsoportja a hátrányos helyzetű és roma fiatalok voltak.

–          Komplex megelőző és ártalomcsökkentő program sorozat, amelynek célcsoportja a hátrányos helyzetű és roma fiatalok voltak

–          Kirándulások szervezése

–          Szociális segítés, konzultáció

–          Csoportfoglalkozások és játékos szabadidős foglalkozások

–          Az alapítványunk a helyi KEF városi szintű hagyományos rendezvényének szervezésében, lebonyolításában vett részt. Az alapítvány a városi szintű rendezvényen a Diáktanácsadó Irodával együttműködve prevenciós programmal is részt vett.

Similar Posts