portfólió

2017. Mélyszegénység – mélyérzelmek

A szociális városrehabilitációs program egy olyan közösségfejlesztési folyamat elindítására adott lehetőséget számunkra, amelynek kifutása messze túlnyúlik a pályázati időszak keretin. Felelősnek éreztük magunkat a közösséggel szemben és jól éreztük magunkat a közösségben, így folytattuk. Tovább

Egerben a szala városrész hátrányos helyzetű, roma lakosságának körében a fiatalok számára Ifjúsági Klubot működtettünk heti rendszerességgel, melynek célja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltése illetve a szociális és iskolai kompetenciáik javítása, fejlesztése.

A felnőtt nők számára a Csak csajok programot valósítottuk meg szintén heti rendszerességgel, amelynek célja a roma nők kompetenciáinak, önbecsülésüknek, identitásuknak az erősítése, fejlesztése, illetve a női szerepek és ezekhez kapcsolódó értékek tisztázása.

A szala városrész lakosaival együttműködve 2017-ben szerveztük és részt vettünk a szalában a gyermeknapon, megünnepeltük a húsvétot, nőnapot és a Gyermekjóléti és Családsegítő központtal együttműködve mikulás ünnepséget szerveztünk, ahol 250 csomag került kiosztásra.

Az alapítvány pályaorientációs, önismereti és családi működést támogató módszertani játékokat fejlesztett, amelynek tesztelése a célcsoport körében a programokon történt meg.

Similar Posts